Zemřel Krotitel duchů Harold Ramis. Nemoc se mu ovládnout nepodařilo.

 Celebrity 
25. února 2014 04:35 / Jitka Jahodová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Harold Ramis (1944-2014) Foto: Twitter
Měl dlouhý a úspěšný život. Jeden z nejoblíbenějších herců Hollywoodu Harold Ramis bohužel v pondělí 24. února zemřel. Dr. Egon Spengler z nezapomenutelného dvoudílného filmu Krotitelé duchů nás opustil v šedesáti devíti letech ve svém domě v Chicagu, obklopen rodinou.

Ramis trpěl vzácným onemocněním známým jako autoimunitní zánětlivá vaskulitida. Kvůli této nemoci byl dokonce nucen se před pár lety znovu naučit chodit. Vaskulitida je zánětlivé onemocnění cév a liší se podle toho, které cévy a v jakých částech těla jsou postiženy. Důsledkem nekrotizujících vaskulitid, kdy dojde k odumření cévní stěny, mohou být nejrůznější krvácení, bolesti kloubů a také otevřené vředy na kůži.

V tiskové zprávě, která byla vydána po jeho smrti se píše: „Jeho kreativita, soucit, inteligence, humor a duch bude chybět všem, kteří ho znali a milovali.”

Mezi další úspěšné projekty Harolda Ramise patřila například režie rodinné komedie Bláznivá dovolená. Za svůj počin ve filmu Na hromnice o den více s Billem Murrayem v hlavní roli byl poctěn cenou BAFTA za nejlepší originální scénář. Dále komedie Jako vejce vejci či Přeber si to s Robertem de Nirem.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve