Soči je minulostí, trapásek s chybějícím kruhem pobavil, olympijskou štafetu přebírá Pchjongčchang

 Sport 
27. února 2014 16:47 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Azbuka už příště nebude  / inStory.cz
Konec! Dvaadvacáté zimní olympijské hry v Soči jsou minulostí. Oficiálně je v neděli zakončil prezident Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach. Za čtyři roky se uskuteční zimní olympijské hry v korejském Pchjongčchangu.

„Rusko splnilo vše, co slíbilo. Děkuji Soči, děkuji Rusku," uvedl Bach, jenž následně prohlásil hry za ukončené. „V souladu s tradicí zvu mládež celého světa na XXIII. zimní olympijské hry do Pchjongčchangu," dodal.

Pro Českou republiku byly hry u Černého moře díky bilanci dvou zlatých, čtyř stříbrných a dvou bronzových medailí nejúspěšnější v historii. Vlajkonošem zbytku výpravy byl na čtyřicetitisícovém stadionu Fišt symbolicky biatlonista Ondřej Moravec, jenž cenných kovů vybojoval nejvíc.

Umělecký program ceremoniálu se nesl především ve znamení představení ruské kultury, tedy hudby, literatury, ale i cirkusu. Ruští organizátoři nicméně dokázali program odlehčit připomenutím nepovedeného momentu ze slavnostního zahájení, kdy se při pyrotechnickém efektu neotevřela jedna z vloček a tradiční olympijský symbol tak tvořily pouze čtyři kruhy. Sedm set tanečníků jakoby nedokázalo při proměně z mořských vln zformovat pravý horní kruh, ale po chvilce napětí se za jásotu publika objevil i ten.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve