Dara Rolins vytasila svůj jídelníček. Hodili jsme ho do tabulky, kterou si dejte na lednici.

 Celebrity 
14. ledna 2014 05:50 / Jitka Jahodová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Dara se o sebe důkladně stará Foto: Facebook D. Rolins
Slovenská zpěvačka Dara Rolins na prosby svých fanoušků pravidelně píše seriál sama o sobě. Publikuje ho na sociální síti s názvem Život podle Dary a kdo čte pravidelně, dozví se mnoho zajímavostí z jejího soukromí. V patnáctém dílu se zaměřila na svoje stravování. Co všechno pozře od rána do večera se do příspěvku vtěsnat nedá, ale nejdůležitější body z její kuchyně jsou na světě.

„Můj malý návod, schéma, podle kterého se já stravuji":

- Domácí vajíčka (hlavně žloutky, o bílky ani tak nejde, nemají žádný nutriční význam).

- Když jogurty, kefír, mléko, tak nepasterizované. Ano, vím, že se to těžko shání, ale když si dáte práci, existují malí, soukromí výrobci.

- Hovězí a jehněčí maso. Hovězí vývar – obsahuje aminokyseliny důležité na šlachy, kosti, pleť. Hojí a regeneruje. Má extrémní množství látek, které vaše tělo potřebuje. Tvoří základ všech mých polévek. Musíte ho vařit 10-12 hodin, jinak se ty látky nedostanou z kostí ven.

- Pečivo a vůbec všechny obiloviny, lepek,... Zatěžují náš organismus. Zabraňují vstřebávání minerálů (vápník, hořčík, zinek).

- Pohanka, oves, lněné semínko, pšeničné otruby, nemají z nutričního hlediska pro tělo velký význam. Tělo je těžko tráví. Dávám přednost tukům a vláknině.

- Jako přílohy, sacharidy, tak sladké brambory (i normálně jsou lepší než obiloviny, rýže basmati (má nejnižší obsah arzénu), dýně, avokádo.

- Vláknina je v zelenině a ovoci. Omega3 v rybách. Kokosový olej podporuje štítnou žlázu, metabolismus, má antibakteriální účinky. Peču jen z kokosové mouky.

- A každé ráno začínám sklenkou teplé vody s citrónem.

Dary jídelníček, jak se dalo očekávat, vzbudil hodně reakcí. Svůj způsob stravování samozřejmě nikomu nevnucuje, ale myslím, že můžeme konstatovat, že je sama sobě reklamou.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod